Actualitat

La Taula Estratègica de l’Aeroport d’Andorra – la Seu reclama a l’Estat accelerar els tràmits per permetre operacions amb GPS

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha presidit avui la darrera reunió de l’any 2018 de la Taula Estratègica de l’Aeroport d’Andorra – la Seu i ha donat a conèixer els bons resultats de la instal·lació, que ha tancat el mes de novembre amb un 30% més d’operacions que l’any passat. Així, si al novembre de l’any passat hi va haver 3.380 operacions aquest any s’ha tancat el mes de novembre amb 4.411, un 30% més. “Aquestes xifres mostren el bon funcionament d’aquest aeroport que ajuda a impulsar la competitivitat del territori”, ha destacat Gavín.

Precisament per acabar de donar l’impuls que necessita l’aeroport, la Taula ha acordat per unimitat exigir a l’Estat que acceleri els tràmits “amb la màxima urgència”, ha demanat Gavín, perquè la instal·lació disposi del sistema IRF, que permet els avions operar amb sistema GPS i, per tant, aterrar en circumstàncies de menys visibilitat. Aeroports de Catalunya va iniciar els tràmits per obtenir aques sistema fa dos anys i mig i encara s’està a l’espera de l’aprovació per part de l’Estat. “Tenir el GPS permetria operar a companyies de touroperació amb previsions més regulars tant en temporada d’estiu com d’hivern”, ha destacat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat.

L’altre exigència de la Taula a l’Estat és obrir les operacions a aeronaus que arribin fora de l’espai Schengen. “Les obres per tenir l’aeroport a punt pel No-Schengen ja fa temps que estan, des del 2016, i estem pendents que es resolgui aquesta qüestió a l’Estat”, ha explicat Gavín. “Hem d’aprofitar el potencial de l’aeroport i des de la Generalitat el que fem és treballar intensament per disposar del millor aeroport comercial”.