Actualitat

L’Aeroport Andorra-La Seu prova amb èxit el sistema d’il·luminació per a facilitar els vols nocturns

L’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell ha encès per primera vegada els nous llums de la pista i de la plataforma en el simulacre que s’ha realitzat amb èxit aquest dimecres al vespre. Les obres d’il·luminació de l’Aeroport s’han acabat després de cinc mesos i han tingut un cost d’1.057.400 MEUR.

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) té previst visitar l’Aeroport els dies 7 i 8 de febrer per certificar que les obres són correctes i atorgar els permisos necessaris. La il·luminació permetrà l’arribada de vols nocturns. Els llums només s’encendran en cas que hi hagi operativa.

Els treballs han consistit en la instal·lació de tres torres d’il·luminació amb leds i d’onze torres de llums amb captació i bateries d’energia solar, a més de l’adequació de la pista amb llums d’obstacles, leds i canalitzacions als laterals. Les obres també han suposat la instal·lació d’un far d’aeròdrom a la torre de control.

D’altra banda, també han acabat les obres d’adequació de la carretera de l’Aeroport, amb un cost de 100.000 euros, i que han suposat la renovació de la senyalització, la reparació de l’abalisament i de la barrera de seguretat, a més de la neteja del drenatge i els talussos.