Actualitat

L’Aeroport Andorra – La Seu d’Urgell realitza un simulacre d’accident aeri amb diversos ferits

L’Aeroport Andorra-La Seu d’Urgell i Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya van organitzar el passat 31 de maig un simulacre d’accident aeronàutic durant la maniobra d’aterratge amb afectats de diversa consideració.

L’objectiu de l’exercici ha estat posar en pràctica l’activació del Pla d’Autoprotecció (PAU) i l’avaluació de les mesures d’actuació del personal intern en cas d’emergència. A més, s’han avaluat els diferents temps de resposta dels col·lectius implicats i la coordinació entre tots els actuants i els protocols d’avisos i comunicacions.   

L’exercici ha consistit en un accident aeronàutic durant la maniobra d’aproximació i aterratge a l’aeroport de la Seu d’Urgell. Concretament, s’ha tractat d’un aerotaxi en la qual hi havia 2 membres de la tripulació i 5 passatgers.

L’aeronau, que no s’ha incendiat a causa de l’impacte, s’ha accidentat en una zona escarpada a l’exterior de l’aeroport (Zona E), i hi ha hagut un total de 2 morts, 4 ferits de diversa consideració i 1 il·lès.

En produir-se l’accident, l’aeroport ha activat el seu pla d’autoprotecció (PAU) i ha desplegat la resposta dels seus mitjans interns. Alhora, ha fet la trucada al telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT.